Parodontologie

Vrem să avem grijă de sănătatea dinților tăi, de aceea ne ocupăm de tratarea bolilor care afectează simbioza dintre dinte, os și gingie.

 

Există două condiții parodontale pe care le tratăm, de obicei: boala parodontală și retracția gingivală. Boala parodontală (boala gingiei) este cea mai comună cauza a căderii dinților la persoanele adulte. Aceasta boală inflamatorie atacă gingiile, osul și alte structuri de sprijin ale dinților.

Parodontoza este provocată de tartrul dentar, care este un film lipicios ce se creează pe suprafața dintelui și, în cea mai mare parte, este format din bacterii. Produsele derivate din bacterii pot irita gingiile, cauzându-le înroșirea, umflarea și sensibilitatea.

Dacă nu este îndepărtată zilnic, placa se întărește și formează tartrul din jurul dinților. Acest tartru poate mări spațiul dintre gingie și dinte, făcând mai dificilă îndepărtarea plăcii formate.

Parodontopatia a fost și este îndelung studiată, însă o cauză precisă care duce la apariția ei nu a fost găsită.

 

Există numeroase semnale care pot semnala începutul unei boli parodontale și anume:

  • Respirație urât mirositoare și gust neplăcut persistente
  • Gingii care sângerează după periajul sau curățarea dinților cu ața dentară
  • Gingii înroșite, umflate sau fragile
  • Gingii retrase sau îndepărtate de pe dinți
  • Puroi între dinți când apăsați gingiile cu degetul
  • Durere la mestecat
  • Dinți care sunt extrem de sensibili la cald sau la rece

 

Factorii care favorizează apariția sunt igiena deficitară, fumatul, ocluzia greșită (mușcătura nu e corectă), însă poate fi cauzată și de factori genetici. Depistată din timp aceasta poate fi ținută sub control, evoluția ei fiind încetinită, dar o vindecare completă nu s-a obținut până în prezent.