Implantologie

Noi, la Dentrix, privim implantologia ca pe o a doua șansă, ca pe posibilitatea pe care o oferim pacienților de a-și recupera estetica și încrederea pierdute. Pur științific și medical implantologia este o ramură a stomatologiei ce rezolvă problemele de edentație (lipsa dinților) cu ajutorul implanturilor dentare. Implantul dentar este un șurub din titan, care se inserează în os, în locul dinților lipsă. După 4-6 luni se descoperă implantul, se inserează bontul protetic și se realizează lucrarea dentară.

Principalul avantaj al utilizării implantului dentar este că dinții vecini spațiului edentat vor rămâne intacți, iar din punct de vedere al menținerii igienei bucale este mult mai ușor de întreținut un implant dentar comparativ cu o punte dentară.

Desigur nu orice pacient se pretează inserării unui implant. De aceea prima etapă pe care trebuie să o parcurgă candidatul la implant este să se programeze la o consultație la medicul implantolog, care pe baza unor analize de laborator și a unor radiografii (CT sau OPG) va stabili dacă se poate face intervenția chirurgicală sau nu.

Medicul implantolog se va ocupa de etapa chirurgicală, urmând ca apoi, peste 4-6 luni (timp în care va avea loc integrarea implantului) proteticianul să se ocupe de etapa protetică a tratamentului, respectiv de realizarea coroanei dentare.

Chiar dacă totul a decurs bine până aici, pacientului îi revine o mare responsabilitate: menținerea unei igiene bucale desăvârșite. Aceasta este esențială pentru un implant de durată.

Noi, la Dentrix, ne-am dorit cele mai bune rezultate, de aceea am apelat la achiziționarea materialelor pentru implanturile dentare din SUA, Coreea de Sud și Italia.

Am optat pentru trei categorii de implanturi și materiale, pentru că experiența ne-a demonstrat că nevoile pacientului sunt diverse și complexe, și nu se pretează același tip de implant pentru toți pacienții.