Odontoterapie

Deși vizita la medicul dentist vine ca o încercare de a soluționa o problemă deja apărută, întotdeauna noi, ca medici specialiști, recomandăm prevenția. Și, pentru a-ți fi mai ușor să înțelegi toate ariile pe care noi le acoperim, în cadrul clinicilor Dentrix, vrem să îți explicăm cu ce se ocupă fiecare ramură a medicinei stomatologice.

În cadrul odontoterapiei dorim să rezolvăm problema cariilor, fie ele simple, superficiale sau profunde. Diagnosticarea corectă descoperă chiar și cariile care nu sunt vizibile, de aceea apelăm în anamneza noastră și la efectuarea radiografiilor locale.

Odată depistate, trecem la tratarea cariilor pentru a reda sănătatea dinților; în sigilarea cariilor folosim mai multe tipuri de compozit, ce variază în transparență și nuanță, pentru a fi o copie fidelă a danturii naturale.

 

Tratamentul cariei dentare este diferit în funcție de extinderea în suprafața și profunzime a leziunii:

  • în cazul leziunilor incipiente, necavitare, este suficientă o igienizare corectă și remineralizarea smalțului dentar prin aplicare de substanțe bogate în fluor și fosfați de calciu.
  • în cazul în leziunior cavitare, superficiale, medii sau profunde, după îndepărtarea dentinei alterate “cariate” se aplică obturația coronară “plombă” pentru reconstituirea morfo-funcțională a dintelui.
  • în cazul cariilor complicate cu afectarea pulpei dentare este necesar tratamentul endodontic și ulterior reconstituirea suprafeței coronare prin “plombă” sau coroană de acoperire în funcție de gradul de distrugere al dintelui.
  • în cazul distrugerii coronare masive prin evoluția îndelungată a cariei care a distrus în totalitate țesuturile dure dentare iar dintele este irecuperabil se recurge la extracție dentară.

Te sfătuim să treci pe la medicul tău stomatolog o dată la șase luni, pentru a te asigura că sănătatea orală este în parametri optimi, iar zâmbetul tău poate fi cuceritor în orice situație.