Beneficiile utilizării dușului bucal

Beneficiile utilizării dușului bucal

O igienă orală consecventă este esențială pentru sănătatea dentară, iar asta nu se rezumă la periajul zilnic. Sunt multe zone inaccesibile pentru periuța de dinți, zone precum spațiile interdentare sau de-a lungul reliefului gingival. Alături de ața dentară tradițională, există un alt instrument cu ajutorul căruia poți pătrunde în aceste zone dificile. Astăzi îți aducem în atenție un produs fantastic, irigatorul bucal.

Ce este și cum funcționează?

Irigatoarele bucale sunt niște dispozitive manuale ce utilizează presiunea ușoară a apei pentru a îndepărta resturile alimentare și placa bacteriană. Înainte de utilizare, se umple rezervorul aparatului cu apă călduță. În momentul activării, acesta emite un jet constant de apă cu o viteză foarte mare, dizlocând resturile ailmentare. Irigatorul se poziționează în dreptul maxilarelor, direcționându-l manual pe traseu indicat de gingie și spațiile interdentare.

De ce să aleg un irigator?

Există multe beneficii care recomadă utilizarea dușului bucal în defavoarea aței dentare. ADA – American Dental Association a descris irigatorul bucal ca o opțiune fantastică pentru persoanele care manifestă dificultăți în utilizarea aței dentare. Persoane care suferă de artrită, sindromul tunelului carpian, Parkinson sau alte condiții ce afectează motricitatea mâinilor, îngreunând implicit manevrarea aței dentare.

Este dușul bucal la fel de eficient precum ața dentară?

Un studiu publicat în Journal of Clinical Dentistry raportează eficacitatea utilizării irigatorului bucal cu până la 29% mai mare comparativ cu ața dentară, îmbunătățind cu aprox. 93% sănătatea gingivală.

Diferite manopere stomatologice, precum coroane, punți, implanturi sau aparatele ortodontice prezintă de asemenea obstacole în calea randamentului aței dentare. De cealaltă parte, dușul bucal diminuează semnificativ riscul colonizării bacteriene a acestor zone, eliminând mirosurile neplăcute și infecțiile gingivale lăsând o senzație de prospețime.

Pentru menținerea unui status oro-dentar ideal, acordă timp și atenție spațiilor interdentare și șanțurilor subgingivale.

Înainte de achiziția unui irigator bucal, consultă medicului stomatolog pentru a determina concret care este varianta cea mai potrivită nevoilor tale, și apoi bucură-te de un zâmbet sănătos pe o perioadă nelimitată.

 

 

Adaugă un comentariu